Innbyggere kan nå be om legevurdering for å få Johnson & Johnson-vaksinen i særlige situasjoner. Vurderingen kan bestilles hos privat lege, vaksinasjonsklinikker eller fastleger fra tirsdag 15. juni. Alle leger vil kunne forskrive vaksinen dersom de ønsker det, men kan ikke ta betalt.

Denne ordningen vil ikke Dr. Dropin, som tilbyr private legetjenester over hele landet, være med på: – Jeg synes det er skikkelig ille at regjeringen sier at vaksinen er «frivillig». Da legges det et press på den enkelte lege, og unge mennesker som vil bli vaksinert for å reise, sier lege og daglig leder i Dr. Dropin, Daniel Sørli, til VG.

Regjeringen har samtidig meldt at alle som er fullvaksinerte slipper innreisekarantene når de ankommer Norge. – Da legger regjeringen et stort press på mange unge mennesker som har lyst til å reise, sier Sørli.

Regjeringen mener det er riktig å tilby denne vaksinen som et tilvalg for enkelte personer som oppfyller kriteriene for det. – Vi anbefaler i utgangspunktet folk å følge vaksinasjonsprogrammet, men enkelte kan likevel ha gode grunner for å ønske Janssen-vaksinen, sa Høie onsdag.

– Hvorfor har dere ikke vært i kontakt med de største private aktørene ennå?

– Rett og slett fordi de er invitert i et møte i dag klokken 17, derfor er det så viktig at pasienter ikke tar kontakt før 15. juni, sa Høie. Les mer her

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.