Nok en gang går debatten om Frps retorikk i innvandringsdebatten. Men denne gangen kommer kritikken innenfra – fra påtroppende sentralstyremedlem og tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Han ønsker mer bruk av «innestemmen».

– Det viktigste er at vi blir lyttet til, sånn at folk ser at de fleste faktisk kan være enige i det vi sier. Litt for ofte så skjer det at vi bruker ord som blir så sterke at folk reagerer på ordbruken og ikke får med seg budskapet, sier Solvik-Olsen til NTB.

Listhaug opplever imidlertid ikke at det er noen konflikt i Frp om hvordan man skal kommunisere.

– Nei, vi har en felles strategi som er vedtatt og som sier at Frp skal være tydelig. Vi skal ta de tøffe debattene og vi skal stå for det vi mener, sier hun.

I 2018 måtte Listhaug gå av som justisminister etter å ha høstet kritikk nettopp for hard ord- og bildebruk på Facebook. Men hun føler seg ikke truffet av Solvik-Olsens utspill.

Solvik-Olsen understreker at han støtter opp om partiets politikk på innvandringsfeltet, og sier at hans budskap handler om formidlingen.

– Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å begrense innvandringen til Norge. Vi vil blant annet begrense antallet kvoteflyktninger Norge tar imot. Og nei, Ketil, vi har ikke tenkt å snakke med innestemme, sa Jensen fra talerstolen.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.