I 2015 var han med på å lansere blokkjede-teknologien «Ethereum». Den fungerer som plattformen til kryptovalutaen «ether».

På mandag passerte verdien på «ether» 3.000 dollar for første gang. Det er en økning på 325 prosent siden begynnelsen av 2021, ifølge Forbes.

Lurer du på hva blokkjede-teknologi er? Trykk på linken.

I april skrev E24 at «ether» er verdens nest mest verdifulle kryptovaluta, kun slått av bitcoin.

27-åringen, som nå har blitt krypto-milliardær, ble født rett utenfor Moskva i Russland. Senere flyttet han sammen med familien til Toronto i Canada, hvor han vokste opp, skriver Forbes.

Før han engasjerte seg i «Ethereum» skrev han for «Bitcoin Magazin». I 2014 fikk han den prestisjetunge prisen Thiel Fellowship. Prisen innebærer en premie på 100.000 dollar og deles ut til unge mennesker under 23 år som vil utvikle seg utenfor vanlig utdanning.

Buterin snakket tidlig om hvordan digitale eiendeler kan selges ved å bruke teknologien bak kryptovaluta. I 2017 hadde «Ethereum» suksess med et slags spill som heter «CryptoKitties». Spillet var basert på blokkjede-teknologi og spillere måtte bruke kryptovalutaen «Ethereum» i spillets handling.

Nylig tok også YouTube-stjernen Logan Paul i bruk denne teknologien. I slutten av februar lanserte han 3000 digitale kort med seg selv, som han solgte for 30 millioner kroner ved å bruke «Ethereum».

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.