«Liberty University har med overlegg skapt et miljø på universitetsområdet der det et mer sannsynlig at seksuelle overgrep og voldtekter vil inntreffe enn uten Libertys retningslinjer.» står det i søksmålet.

Søksmålet hevder det er tre måter universitetet har skapt et fiendtlig miljø på: 1. Studentenes æreskodeks «The Liberty Way» gjør det vanskelig å rapportere seksuell vold eller overgrep fordi den ikke beskytter studentene som melder inn slikt fra straff for overtredelse, for eksempel etter å ha befunnet seg et sted der det serveres alkohol, eller å ha vært alene med noen av det motsatte kjønn.

2. De mener det er underforståtte retningslinjer som tolerer seksuelle overgrep, særlig fra mannlige studenter som er idrettsutøvere, ved at en benektelse veier tyngre enn en anklage.

3. Saksøkerne hevder at universitetet kommer med offentlige og gjentatte represalier mot kvinner som har meldt inn seksuelle overgrep.

Universitetet har kommet med en uttalelse til WDBJ der de sier at anklagene er «høyst urovekkende» om de viser seg å være sanne: «Mange av påstandene er det stikk motsatte av hvordan universitetets retningslinjer og rutiner er ment å virke. Liberty har investert mye i programmer og personell som skal sikre et trygt universitetsområde og støtte etvert og alle ofre for seksuelle overgrep som står frem.» skriver de.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.