Plattformen er teknisk sett en blogg på hjemmesiden hans som heter « Fra skrivebordet til Donald J Trump » der han kan henvende seg til sine tilhengere etter at han ble stengt ute fra Facebook, Twitter og andre sosiale medier.

På hjemmesiden gjentar Trump de falske påstandene om at han vant valget, og han angriper partifeller som har vært kritiske til ham, som Mitt Romney og Liz Cheney.

Men tilhengerne av den tidligere presidenten kan også bruke plattformen til å reposte meldingene han legger ut, på Facebook og Twitter, siden det er en mulighet for å dele korte poster i sosiale medier.

Trump fikk sine kontoer på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube blokkert etter at hundrevis av tilhengerne hans stormet Kongressen i januar for å prøve å avbryte den formelle opptellingen av valgresultatet.

Facebooks uavhengige kontrollorgan, Oversight Board, skal onsdag avgjøre om han fortsatt skal være utelukket eller om kontoen hans kan gjenåpnes.

Twitter har allerede gjort det klart at det ikke er noen vei tilbake for Trump, mens YouTube sier at blokkeringen av kontoen hans kan oppheves når det ikke lenger er fare for vold.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.