«Ta 200-bussen til Kvist og hopp takk» «Oppmerksomhetssyk» «(...) så kjem du og lage ei stor sak ut av det fordi at du berre vil ha oppmerksomhet. Idiotisk.» «Du er så tard»

Disse utdragene er hentet fra kommentarfeltet til Tia Dilara Lona Altinpinar (15) på TikTok. De har kommet etter at hun valgte å prate med VG og andre medier om at væpnet politi stilte opp på skolen hennes og feilinformerte om både straff og narkotika.

Bare tre dager etter at hun varslet om hendelsen, har dette skjedd: Vest politidistrikt og lokalt politi på Osterøy har lagt seg flate og beklaget både presentasjonen og at de stilte bevæpnet.

Politidirektoratet har bedt alle politidistrikter å gå gjennom foredragsmateriale rettet mot barn og unge. Kunnskapsminister Guri Melby har tatt avstand fra hendelsen og innholdet.

Elevorganisasjonen har bedt Melby og Politidirektoratet om et møte for å lage retningslinjer for hvordan politiet skal opptre i skolen.

– Det har vært øyeblikk der jeg har tenkt at «saken er jo ikke så stor» og følt meg teit. Men så husker jeg på alle som støtter meg, og alt som har skjedd etter at jeg sa fra, sier Lona Altinpinar til VG tre dager etter at hun først sto frem.

Det har likevel ikke vært bare enkelt for 15-åringen å være «frontfigur» i en riksdekkende mediesak med høyt temperament. – Det verste var da noen på skolen skrev at jeg måtte ta en buss til Osterøy-broen og hoppe, sier hun.

15-åringen får full støtte fra kunnskapsminister Guri Melby, som tidligere har beskrevet skolebesøket som «utdatert og bakstreversk». – Vi skal være glade for at vi har elever som Tia, som melder fra når det er noe de reagerer på og opplever at ikke er greit.

Hun mener at det er fullstendig uakseptabelt at Lona Altinpinar blir utsatt for hets og trusler. – De som driver med det bør rett og slett skamme seg. Slik skal vi ikke ha det.

Støtteerklæringen fra Melby gjør det lettere å stå i hetsen, synes 15-åringen. – Jeg får høre at jeg driter meg ut, men nå kan jeg jo vise til at Melby er enig med meg.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.