– Først og fremst vil jeg understreke at dette ikke er måten vi i P3 eller NRK skal opptre på, sier fungerende P3-redaktør Daniel Ramberg.

En medarbeider i NRK P3 forsøkte etter påske å rekruttere kilder til en ny P3-serie. Prosjektet er i startfasen, men serien skal handle om unge menn, og tar blant annet utgangspunkt i nettkultur i anonyme nettforumer, opplyser Ramberg.

Derfor valgte P3-medarbeideren å benytte seg av et anonymt nettforum for å rekruttere aktuelle kandidater. «Vi søker etter norske folk som er aktive, poster drøy humor og som har meninger om så mangt her inne! Vi skal lage en serie som dreier innom nettkulturer, herunder dark web og søker derfor ut her», skriver den ansatte i forumet.

Personen skriver blant annet at det er et spennende prosjekt, at de forstår at anonymitet er viktig i sånne kanaler og at NRK har taushetsplikt. Deretter følger spekulasjon i tråden rundt om det faktisk er NRK: «Nei, dere har ikke taushetsplikt» og «folk har latt som om de var fra mediene her før», står det blant annet.

NRK-medarbeideren legger dermed ut et bilde av seg selv med NRK-nøkkelkortet, der hen skjuler halve ansiktet. Navnet på nøkkelkortet er skjult. Sammen med bildet skriver hen: «Feige?» Etter mer diskusjon i tråden, legger den ansatte ut et lettkledd bilde – fortsatt med snoren til NRK-kortet synlig. Les mer her

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.