Joe Biden skal tas i ed som USAs president 20. januar, men Demokratene vil ha Trump vekk tidligere.

223 av de 435 medlemmene stemte for forslaget om å fjerne presidenten. Visepresidenten gjorde det klart at han ikke vil fjerne presidenten.

Stormløpet Demokratene nå kjører mot Trump er for å markere avsky og sinne etter angrepet mot Kongressen for en uke siden. De anklager Trump for å ha hisset opp sine tilhengere til å storme nasjonalforsamlingen onsdag.

Skal det 25. grunnlovstillegget tas i bruk, må både Pence og et flertall på åtte ministre i kabinettet erklære Donald Trump ute av stand til å utføre sine plikter som president.

– Jeg mener ikke at en slik handling er i vår nasjons beste interesser, og jeg mener heller ikke at det er i tråd med grunnloven, skriver visepresidenten i et brev til leder i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi.

Demokratene har varslet at de vil stemme over å stille Trump for riksrett om ikke Pence tar affære innen 24 timer, og det går dermed mot en riksrettsavstemning allerede onsdag kveld.

Dersom det ender med riksrettssak mot Trump vil han bli den første i historien som opplever at bli stilt for riksrett to ganger. Første gang var for litt over et år siden.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.