Det bekrefter arrangøren i en SMS som er sendt ut til deltagere på arrangementet.

– Smittevernsreglene ble fulgt under arrangementet. Vi sender derfor ut beskjed i henhold til regelverket til alle deltagere og ansatte, skriver de.

Bydelsoverlege på St. Haushaugen Ingunn Haakerud sier at det var alt for mange på feiringen.

I tillegg var det for liten avstand mellom deltagerne, påpeker hun.

– På offentlige arrangementer er det nå 50 som er regelen, sier hun til VGs MinMote.

De som er til stede på arrangementer skal kunne holde minst én meters avstand til andre som ikke er i samme husstand, heter det i FORSKRIFTEN om forebygging av coronasmitte i Oslo.

MinMote har i ettertid vært i kontakt med gjester som har reagert på gjennomføringen. De forteller at mange av gjestene på utdelingen ikke klarte å overholde smittevernreglene utover kvelden.

På vei inn i lokalet registrerte MinMotes reportere kødannelser opp mot den røde løperen, og flere poserte tett sammen på bildene som ble tatt. Vel inne i lokalet ble det målt temperatur på gjestene som skulle inn i salen.

– Det beste du kan oppnå med temperaturmåling er å ta en som har feber. Dette er ikke noe sikkert tiltak. Det er de asymptomatiske smittesprederne vi er redde for. Dem tar du ikke med å måle temperatur, sier Haakerud.

Arrangøren hadde også vakter som gikk rundt og passet på. Og gjestene måtte bestille drikke ved bordet ved hjelp av en QR-kode. 

– Uansett, det ser ut som gjestene sitter for tett, og da har jo ikke slike tiltak noen effekt, sier bydelsoverlegen. 

Costume-redaktør Kine B. Hartz sa til VG torsdag morgen at gjennomføringen av onsdagens arrangement hadde gått fint. Hun mener smittevernreglene ble fulgt til punkt og prikke.

– På bildene kan man se folk sitte tettere enn én meter. Hva tenker du om det?

– Folk satt på plassene sine og fulgte med på scenen. Vi hadde også vaktmannskaper som passet på at folk overholdt avstandsreglene. Og vi målte også temperaturen på gjestene før de gikk inn, sier hun.

MinMote vært i kontakt med daglig leder i Nova Vista, Stig Ove Gulbrandsen, som bisto Costume i arrangeringen av prisutdelingen. Han mener at det ikke stemmer at smittevernreglene ble brutt. 

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.