Skuespilleren, som vant Emmy for «Euphoria», avslører at mange av rollene hun ble spurt om å spille i 2020 ville gjort henne til en «rekvisitt» for den mannlige hovedpersonen.

– Den beste måten å beskrive rollene på er at de hjelper en mannlig karakter til å komme dit de skal og gjøre det de må, sier Zendaya som snakker ut i forbindelse med at hun er på forsiden av bladet GQ.

Hun sier at det ikke handler om at manuset til filmene eller seriene er dårlige, men at hun ikke ville vokse som skuespiller ved å spille de kvinnelige historiene som blir fortalt.

– Rollene føles veldig en-dimensjonale i den forstand at det ikke er mange lag til dem. Alle karakteren virker som den samme personen om og om igjen, sier Zendaya.

Zendaya skrev historie i 2020 som den yngste kvinnen som har vant Emmy for beste hovedrolle i en dramaserie. Hun vant for rollen som Rue Bennet i «Euphoria».

– Takk til alle de utrolige kvinnene i denne kategorien, sa hun da hun vant.

Den prisvinnende Euphoria-rollen fikk henne castet i den nye Netflix-filmen «Malcolm & Marie», som mange mener er en het utfordrer til å vinne Oscar. Filmen ble spilt inn i hemmelighet.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.

Hva synes du om å lese nyheter på denne måten?