Unge indere bruker apper som samler inn penger målrettet til dem som er rammet av krisen, nettet til å fordele medisinsk materiell og sosiale medier til å koordinere innsatsen.

Det er nå registrert over 20 millioner coronatilfeller i India så langt i pandemien, viser offisielle tall. Flere hundre tusen tilfeller blir registrerte hver dag, og det er over 3.000 daglige cronadødsfall. Eksperter advarer mot store mørketall.

Ungdomsgruppen Uncut, med frivillige mellom 14 og 19 år, bygger en database med informasjon om hvilke ressurser som er tilgjengelig hvor. Det kam være oksygen, legemidler og sykehussenger.

Rykter på Twitter om hvor det er oksygen, sykehussenger eller annet materiell tilgjengelig fikk dataingeniøren Umang Galaiya (25) til å ta grep. Han laget derfor en app som gjør det lettere å finne fram, ved at man kan søke etter ressurser som er bekreftet tilgjengelige.

Galaiya understreker at det er umulig å løse pandemikrisen uten at myndighetene gjør en innsats. Han mener India burde utvikle et system viser sengekapasiteten i sanntid, så folk ikke må dra fra sykehus til sykehus for å få hjelp. Han påpeker at frivillige ungdommer ikke har kapasitet til å bekjempe viruset. Ungdommene merker at de begynner å bli utslitt.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.