Det er regjeringen selv som har gitt tilbudet til kongeparet:

– Jeg er glad for at de har takket ja til det tilbudet, og at kongeparet i dag har fått den første vaksinedosen, sier helseminister Bent Høie til VG.

Høie legger til:

– Jeg tror hele det norske folk har forståelse for det, når vi har personer i kongefamilien som er i høyrisikogruppe, blant annet på grunn av høy alder, så er det viktig.

Det er ikke aktuelt å prioritere statsminister eller medlemmer av regjeringen utenom det som er den ordinære vaksinasjonskøen, opplyser Høie.

Ved Slottet har de følgende kommentar til vaksineringen:

– Kongeparet tilhører risikogruppen og helsemyndighetene og legene har anbefalt vaksinering, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen til VG.

Slottet har ingen øvrige kommentarer til saken.

Prinsesse Astrid (88) er også vaksinert i dag, opplyser Slottet ifølge NRK. Kongeparet og prinsesse Astrid vil få neste vaksine om tre uker.

Det er totalt 11.556 personer over 85 år i Oslo og alle disse skal prioriteres før kongeparet, ifølge den offisielle prioriteringslisten til myndighetene.

Når sykehjemmene er vaksinert, er det ifølge friske eldre fra 85 år og eldre som står for tur. De prioriteres før personer med underliggende sykdom.

Oslo har foreløpig satt 3382 vaksiner, ifølge VGs vaksinespesial. Det er hovedsakelig sykehjemsbeboere som hittil har blitt vaksinert.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.