Greenwald er del av en kriminell organisasjon, mener Brasils føderale påtalemyndighet. Greenwald selv kaller siktelsen et angrep på pressefriheten.

Amerikaneren ble kjent over hele verden da han publiserte artikler om USAs dataovervåking basert på informasjon fra varsleren Edward Snowden.

Bakgrunnen for saken er publisering på The Intercept , der Greenwald er sentral. Nettstedet fikk tak i krypterte chattemeldinger som ga inntrykk av samarbeid mellom påtalemyndigheten og en dommer da tidligere president Luiz Inacio «Lula» da Silva ble dømt for korrupsjon.

Etterforskningen av Lula var del av korrupsjonssaken «Operasjon bilvask». Dommen gjorde at Lula ikke kunne delta i presidentvalget i 2018, som ble vunnet av Jair Bolsonaro☝️

Dommeren som tilsynelatende samarbeidet med påtalemyndigheten for å hindre Lula i å stille til valg, Sergio Moro, er i dag justisminister i Bolsonaros regjering.

Greenwald beskyldes for å ha medvirket til datatyveri. Siktelsen vil måtte godkjennes av en dommer siden Brasils Høyesterett tidligere har nedlagt forbud mot etterforskning av Greenwald av hensyn til kildevernet.

medier24.no

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.