Onsdag samlet over 50 personer seg til årsmøtet i klubben for å stemme over klubbens farger. Leder for fotballgruppen, Roy Tømte, 👆 fortalte at flere jenter hadde spilt inn at shortsene skaper problemer under menstruasjon.

lp.no

Årsmøtet stemte imot å bytte ut shortsene. «Vi har hatt fargen i 100 år, vi skal ikke være årsmøtet som bytter den ut», uttalte én under møtet. Det var Lillesands-Posten som først omtalte saken.

Leder for Lillesand IL, Thor Berthelsen, understreker at folk skal være trygge i klubben, og skulle gjerne sett et annet utfall. – Jeg tror det er viktig å innse at tiden har endret seg. Vi har langt flere kvinnelige spillere i klubben i dag, og da må vi ta andre hensyn, sier Berthelsen.

Flere har reagert på saken. En av dem er TV2s fotballekspert Jesper Mathisen, som synes saken er unødvendig og tullete, og at det er merkelig at jentene ikke skal bli hørt, ifølge TV2.

tv2.no

Også håndballspiller Sara Rønningen har reagert sterkt på situasjonen. Derfor har hun startet en innsamling slik at ikke økonomi skal hindre at jentene får nye shortser.

vg.no

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.