Onsdag morgen like etter klokken 06.30 ble det brudd i meglingen mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF).

Det melder NHO Service og Handel i en pressemelding.

NAF (Norsk Arbeidsmandsforbund) tar ut 420 vektere i streik, mens Parat tar ut 383. Streiken er den første i årets lønnsoppgjør.

Forbundsleder Anita Johansen i Norsk Arbeidsmandsforbund sier i en kommentar at vekterne har sakket akterut lønnsmessig de siste årene fra en allerede lav lønn.

– Dessverre møtte vi ingen forståelse for dette i meglingen. Vi opplevde allerede fra starten i de første forhandlinger en motpart som konsekvent avviste alle våre krav, sier Johansen i en pressemelding.

Enighet i kommuneoppgjøret

Service- og handelsbransjen er ikke de eneste som har forhandlet natt til onsdag. I kommunesektoren ble det enighet mellom LO kommune, Unio og YS kommune.

Forhandlingsleder for KS Tor Arne Gangsø sier i en pressemelding at han er svært fornøyd med at de kom til enighet.

Den fjerde forhandlingssammenslutningen, Akademikerne, har imidlertid brutt sine forhandlinger med kommunesektoren. En av grunnene er uenighet om avtalen for kommunelegene hos Legeforeningen, som er en av Akademikernes medlemsforeninger.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.