Politiet startet etterforskning mot statsministeren, etter at hun selv innrømmet å ha brutt reglene sammen med 13 familiemedlemmer da de feiret hennes 60-årsdag på Geilo i vinterferien, helgen 26. og 27. februar.

– Solberg er landets fremste tillitsvalgte, og har ved en rekke anledninger frontet regjeringens beslutninger om tiltak for å motvirke pandemien. Det vurderes derfor som riktig å reagere med straff, for å opprettholde publikums tillit til smittevernreglene, sier politimester Ole B. Sæverud.

Fredag kveld møttes familien på restaurant. Lørdag møttes de i en leilighet for å spise sushi. Statsministeren deltok selv kun på middagen lørdag, men var med på planleggingen av middagen fredag. Det er hennes rolle i denne planleggingen hun nå får bot for.

– Nå har jeg tabbet meg skikkelig ut. Dette skulle vi aldri gjort, sa en angrende Solberg til VG etter at de to familiesamlingene ble kjent i mars. Hun beklaget hendelsene, og sa at hun forsto folks frustrasjon når ikke en gang statsministeren har oversikt over reglene.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.