For to år siden ble Kylie Jenner, som 21-åring, målt opp til å være verdens yngste dollarmilliardær med en formue på én milliard amerikanske dollar. Det takket være sminkemerket sitt «Kylie Cosmetics».

Men det er visst ikke så lett å holde orden på papirene når man selger leppestifter og lipgloss til mange millioner dollar. I 2020 ble det meldt av Forbes at Jenner og «momager» Kris Jenner skal ha overdrevet formuen på papirene de la frem.

Ifølge Insider skal mor og datter ha invitert Forbes på hjemmebesøk og vist fram falske skattepapirer. Sminkemogulen ble anklaget for løgn og for å gjøre seg rikere enn det hun egentlig er. Forbes mente da at hennes faktiske formue skal ha vært nærmere 900 million dollar, - og ikke én milliard.

Kardashian-Jenner-klanen fremmet lenge at lillesøster Kylie var den rikeste i familien. Men nå har hierarkiet snudd. Halvsøster Kim Kardashian ble nylig presentert som dollarmilliardær, mens Jenners formue har sunket til 700 millioner dollar. Kardashians penger kommer også fra salg av sminkeprodukter og undertøy.

Sett bort fra konflikten med Forbes, kommer Jenners nåværende formuetall mest sannsynlig av dalende salg under pandemien. En annen faktor kan være at hun solgte halve «Kylie Cosmetics» til kosmetikkgiganten Coty i 2020, og fordi moren også eier en andel av selskapet. Dermed ble hun fjernet fra den prestisjefylte listen.

Jenner kan trøste seg med at det ble 61 andre rikinger også.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.