Representantenes hus la i forrige uke frem et dokument hvor de hevder det er overveldende bevis for at Donald Trump har gjort seg skyldig i maktmisbruk og for å ha prøvd å hindre etterforskning av dette.

peil.no

Selv mener han at han er utsatt for politisk forfølgelse. Saken skal gjennomføres i Senatet, som fungerer som en jury, og tirsdag starter rettsforhandlingene. Kamp om kjøreregler ventes å prege starten på saken.

Et forslag er lagt frem om at hver side i saken får 24 timer spredt over to dager til å fremføre deres åpningsinnlegg. Dette skal stemmes over tirsdag.

Hvis det skjer, begynner åpningsinnleggene klokken 13.00 lokal tid i Washington og avsluttes etter midnatt hver dag. Forslaget har møtt kritikk.

Demokraten Chuck Schumer, som leder mindretallet i det amerikanske Senatet, mener forslaget har til hensikt å rushe saken gjennom og kaller det skammelig.

abcnyheter.no

Synet på hva som kan kalles en rettferdig rettssak er omstridt.


Trump kan velge å selv møte opp i Senatet, men det er mer sannsynlig at hans advokater vil snakke for ham.

peil.no

Det er ventet at Trump vil bli frikjent i Senatet, hvor Republikanerne (politikere fra Trumps parti) har flertall, og at han dermed får fortsette som president.

peil.no

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.