Bakgrunnen er en sak mot Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone. Han er dømt for å ha forsøkt å hindre kongressen i å etterforske presidenten.

vg.no

Denne uken ba aktoratet i saken om syv til ni års fengsel for Stone. Da tvitret president Trump at situasjonen var horribel og urettferdig.

Dagen etter grep det amerikanske justisdepartementet inn og fortalte dommeren i saken at en så lang straff ikke ville være passende.

Det skapte sterke reaksjoner, og saken ble ikke bedre da Trump gratulerte justisminister William Barr for å ha tatt ansvar i saken.

I et intervju i etterkant uttalte Barr at jobben hans nærmest er blitt umulig på grunn av Trumps Twitter-meldinger, ifølge NTB. Men han sa også at Trump ikke har bedt ham om å blande seg inn i noen kriminalsaker.

ap.no

Fredag tvitret Trump at selv om han ikke har blandet seg inn i noen kriminalsaker, betyr ikke det at han ikke har rett til å gjøre det.

Kritikere av Trump mener presidentens syn på dette er en trussel mot rettsvesenet sin uavhengighet og demokratiet, mens tidligere jusprofessor Alan Dershowitz støtter Trumps syn.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.