Dette er første gangen hun snakker om å ha en spiseforstyrrelse. D’Amelio skriver at hun har vært redd for å snakke om sin mentale helse offentlig, men at hun nå håper at hennes historie kan hjelpe noen andre.

Også svenske Bianca Ingrosso har vært åpen om hennes lidelse. I en ny Youtube-video snakker hun om hvordan det er å ha bulimi. Hun sier at det er vanskelig å være åpen om sykdommen, fordi det kan trigge andre.

– Generelt er det bra med åpenhet og at kjente fjes snakker om deres historier. Det bidrar til at flere tør å spørre om hjelp, men det er avgjørende hvordan personen fremstiller problemet, sier spiseforstyrrelse-ekspert Jorunn Sundgot Borgen.

Hun er opptatt av at man ikke må glorifiserer det å være syk.

Selv om det er bra at folk er åpne om sin mentale helse holder det ikke å bare snakke om det, mener Borgen.

– Det er mange som tenker at det er bra at flere snakker om det, og ja det er en fordel, men det må handling til for å forebygge spiseforstyrrelse, sier hun.

D’Amelio oppfordrer følgerne sine til å søke hjelp om de trenger det.

– Husk at det er greit å søke hjelp. Vi trenger alle hjelp noen ganger, skriver hun.

Hva er en spiseforstyrrelse?

Spiseforstyrrelser er psykiske lidelser. Å være spiseforstyrret betyr å være overopptatt av kropp, vekt og utseende. Den som har en spiseforstyrrelse, har ikke bare vansker med å forholde seg til mat, men også til egne tanker og følelser, og ofte til andre mennesker, skriver Institutt for spiseforstyrrelser, VILLA SULT.

Trenger du noen å snakke med?

Ros tilbyr gratis råd og veiledning via chat, telefon, e-post eller personlige samtaler: veiledning@nettros.no / 948 17 818

Mental helse kan nås på 116 123.

Røde Kors samtaletilbud «Kors på halsen» er en tjeneste for barn og unge opp til 18 år, og kan kan nås på 800 33 321.

Mental Helse chat: sidetmedord.no

Kirkens SOS: soschat.no.

Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111.

SnakkOmPsyken.no: Anonym chat-tjeneste for barn og unge

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.

Hva synes du om å lese nyheter på denne måten?