Her er noen nøkkeltall fra langrenn og TV-seere denne sesongen (Ruka, Lahti, Falun):

Johannes Høsflot Klæbo tok tre VM-gull i Seefeld. Han er tittelforsvarer og favoritt på sprinten. Han har satset på sosiale medier for å nå de yngre.

– Dette er interessante tall. Da håper og tror jeg ungdommen er ute og trener selv, for det er ingenting som er bedre enn det. Ut ifra de tilbakemeldingene jeg har fått i mine kanaler, så er det utrolig mange som ikke har gått på ski før, som har kjøpt seg skiutstyr denne vinteren, sier Klæbo til VG.

Klæbo tror ungdom muligens er utålmodige og nøyer seg med å se på høydepunktene fra skirenn.

– Min ambisjon i sosiale medier er å vise folk hvordan det er å være langrennsløper. Men aldersgruppen 12 til 18 år er en krevende og vanskelig målgruppe, sier Klæbo.

TV-tallene på lineær TV har generelt gått ned. I 2014/2015-sesongen, som toppet seg for Petter Northug med fire VM-gull i Falun, så 417.000 verdenscupåpningen og sprint i Ruka. Northug ble nummer to bak Eirik Brandsdal.

I november så 209.000 Erik Valnes slå Klæbo på sprinten samme sted. Høyeste TV-tall fra Ruka i 2014 var 676.000 på 15 kilometer klassisk.

Denne sesongen var 493.000 på 15 kilometer jaktstart det høyeste TV-tallet fra Ruka.

I 2014 så 864.000 15 kilometer jaktstart på TV fra den norske OL-byen, Martin Johnsrud Sundby vant, Northug ble nummer 15.

Denne sesongen er det høyeste TV-tallet med norske VM-deltagere til start 505.000.

Det var sprintfinalene i Falun.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.

Hva synes du om å lese nyheter på denne måten?