I et intervju med VG om 22. juli sier statsminister Erna Solberg (H) at vi trenger «bedre virkemiddel, særlig for å nå de som sitter på gutterommet, driver med gaming og kommer inn i ekstreme miljøer.»

Kommentaren har fått flere gamere til å reagere, blant dem Stian Blipp fra podkasten «Nerdelandslaget». Han mener Solberg bommer i sin omtale av gamere.

– Jeg velger og håper å tro at vår statsminister mener at det generelt sett er vanskelig å nå individer som sitter isolert med internett som eneste kontaktpunkt og ikke gamere. Så er det klart uheldig å hive ordene «ekstremisme» og «gaming» inn i samme setning. Det være seg fra vår statsminister eller noen andre, skriver Stian Blipp i en SMS til VG.

Det har kommet flere reaksjoner på Twitter.

– Jeg trekker ikke direkte paralleller mellom det å game og ekstreme miljøer. Jeg sier jeg ønsker meg bedre virkemidler for å nå de som sitter og gamer og blir trukket inn i ekstreme miljøer. Alene aktivister, radikalisert på nettet er de det er vanskeligst å få oversikt over, skriver Erna Solberg på Twitter.

Statssekretær på statsministerens kontor Rune Alstadsæter utdyper Solbergs presisering overfor VG.

– Det er vanskeligere å nå individer som sitter isolert med internett som eneste kontaktpunkt. En utfordring er mennesker som lever i utenforskap og som blir radikalisert via ulike forum og sider på nett. Vi må gjøre enda mer for å nå disse menneskene - og hindre at de blir radikalisert, skriver han i en sms.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.