Nojo var utvekslingsstudent i Danmark, og det var der hun hentet inspirasjon til å bli politisk aktiv. Hun utfordrer nå de mange gamle politikerne som styrer Japan, og mener de er årsaken til at unge er lite interessert i politikk.

Da den 83 år gamle sjefen for Japans olympiske komité sa at kvinner burde få begrenset taletid på møter, fordi han synes de var irriterende, ble det bråk. Like etter foreslo den 82 år gamle generalsekretæren i det japanske regjeringspartiet at de fem kvinnelige parlamentarikerne deres kunne få delta i deres styringsmøter, men uten taletid. I Japan styrer eldre menn det meste i både politikk og næringsliv.

Med dét bakteppet, hadde ikke Momoko Nojo store forhåpninger da hun startet kampanjen #DontBeSilent via sosiale medier. På kort tid fikk hun 150.000 underskrifter, OL-sjefen uttalelser gikk verden rundt, og han måtte trekke seg. – Jeg synes det er fantastisk. Det ga meg troen på at det er mulig å gi likestillingen i Japan et lite dytt, sier Momoko Nojo til nyhetsbyrået Reuters

Det er ikke første gang Momoko Nojo får oppmerksomhet for sin politiske aktivisme: Hun er også en av lederne i miljøorganisasjonen NoCoalforOurFuture, som nylig fikk støtte fra Greta Thunberg da de protesterte mot et nytt kullkraftverk i Vietnam.

Nojo studerer nå økonomi i Tokyo. Men hennes inspirasjon til å starte ungdomsbevegelsen NoYouthNoJapan i 2019, var at hun så danskene velge Mette Fredriksen til statsminister. Hun innså hvor mye av japansk politikk og samfunnsliv som domineres av eldre menn.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.