På en pressekonferanse lørdag bekrefter den franske utdanningsministeren Jean-Michel Blanquer at det er læreren Samuel Paty som er funnet drept. Ifølge FranceInfo hadde den 47 år gamle læreren mottatt trusler etter å ha vist elevene karikaturene for en ukes tid siden.

Gjerningsmannens identitet er ikke offisielt bekreftet, men ifølge en kilde hos den franske påtalemyndigheten skal det være snakk om en 18 år gammel mann med tsjetsjensk opphav, født i Moskva. Under angrepet skal angriperen ha ropt «Allahu akbar», som er arabisk og betyr «Gud er størst».

Til sammen ni personer er tatt inn til avhør etter drapet, blant dem foreldrene til et av barna der den drepte læreren underviste. De skal ha uttrykt misnøye med at læreren viste fram en karikaturtegning av Muhammed.

Den antatte angriperens 17 år gamle bror, foreldre og bestefar er også pågrepet og sitter nå i avhør, opplyser Frankrikes statsadvokat for antiterrorisme.

Politiet etterforsker drapet som et terrorangrep.

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge kaller knivdrapet på en lærer i Paris for antiislamsk.

– En slik handling er ikke i tråd med islam, faktisk er den antiislamsk. Vi må fortsette å stå sammen mot alle former for ekstremisme, sier Diriye til Vårt Land.

Meldingen om drapet kommer samtidig som det pågår en rettssak i kjølvannet av terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i 2015, der tolv personer ble drept.

Få Charlie Hebdo-saken forklart her

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.