Politiet fikk analyseresultatene allerede våren 2019, men de har brukt tiden siden på taktisk etterforskning mot blant annet den nå siktede mannen. De har blant annet kartlagt mannens slektninger. – Den mannlige slektslinjen til den siktede på Karmøy på handlingstidspunktet var svært avgrenset, opplyser politiet til lagmannsretten.

Tengs-siktet hevder politiet har tatt feil mann

Forsvarer til den siktede mannen mener at det ikke foreligger skjellig grunn til å mistenke mannen for drapet. Han mener at DNA-funnet ikke «identifiserer den siktede på annen måte enn at DNAet hans samsvarer med prøven, som også vil gjelde for et ukjent tall andre mannlige etterkommere langs farslinjen hans». – Han er tydelig på at politiet har tatt feil mann, sier advokat Stian Kristensen til VG.

vg.no

Vurderer å sjekke den siktede mot uløste saker i agder

I forrige uke ble det klart at Vest politidistrikt har startet rutinemessige undersøkelser, for å se om det er saker i deres distrikt som kan interessant å se på i lys av pågripelsen av mannen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Nå vurderer også Agder politidistrikt om de har uoppklarte saker i sitt distrikt som knyttes til mannen som er siktet for drapet på tenåringsjenta på Karmøy.

direkte.vg.no

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.

Hva synes du om å lese nyheter på denne måten?