Rapport: Så lenge må tiltakene vare

Skal corona-strategien Norge har valgt lykkes, må de ekstreme tiltakene opprettholdes i minst fem måneder eller inntil en vaksine blir klar, ifølge en britisk rapport. Det kan ta opptil 18 måneder.

Les saken her

Eksamener blir avlyst

Alle eksamener i grunnskolen og alle skriftlige eksamener på videregående skoler er avlyst. Dermed blir elevenes standpunktkarakter enda mer betydningsfull enn vanlig.

Les saken her

Spania passerer Kina i antall coronadøde

Nærmere 20.000 mennesker har mistet livet etter å ha blitt smittet. Pandemien skyter fart i Spania, som nå har passert Kina i antall døde.

Les saken her

FN ber om 22 milliarder

– Viruset truer hele menneskeheten, og menneskeheten må kjempe imot, sier FNs generalsekretær António Guterres.

Han ber giverland om å bidra med 22 milliarder kroner til land uten fungerende helsevesen, flere av dem i krig og konflikt.

Les saken her

Mener Norge er forsøkskanin

Sverige velger enn annen strategi enn store deler av verden. - Jeg vil si at det er Norge som er en forsøkskanin – minst like mye som Sverige. Dere innfører tiltak som aldri er blitt innført før. Vi gjør også ting som ikke tidligere er blitt gjort, men dere enda mer, statsepidemiolog Anders Tegnell.

Les saken her

Vil ikke ha aldersgrense for behandling

Bent Høie (H) forsikrer at helsevesenet ikke vil ta beslutninger om intensivbehandling av coronapasienter ut fra alder alene: – Det har vi ikke gjort til nå, og det vil vi ikke gjøre fremover

Les saken her

18 døde i Stockholm-regionen siste døgn

Ytterligere 18 mennesker med covid-19 har dødd i Stockholm-regionen. Helsedirektør Björn Eriksson sier byen er midt i stormen og at beredskapen er på høyeste nivå

Les saken her

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.