Mandag kveld ga Strømsgodset-styret trener Henrik Pedersen (43) full tillit etter å ha mottatt varsel om rasisme fra dansken mot en person i klubben. Tirsdag bekreftet interesseorganisasjonen NISO overfor VG at ytterligere syv spillere har varslet om episoder med Pedersen.

Nå får VG opplyst at også en kvinnelig journalist skal ha blitt omtalt i forbindelse med en av episodene som er varslet om til Godset-ledelsen. Episoden skal ha funnet sted under en treningsleir i Spania i fjor.

VG får forklart at den kvinnelige journalisten skal ha intervjuet mørke personer i Godset-leiren og at Pedersen skal ha sagt til andre i klubben – inkludert personen som varslet først – at det nok var fordi hun ønsket noen «niggerbodies».

Henrik Pedersen har ikke besvart VGs henvendelse i forbindelse med denne saken. Styreleder Ivar Strømsjordet forteller følgende:

– Det jeg kan si, er at den episoden i Marbella er et av de punktene som varsler har brakt over til oss. Det var en situasjon der nede i forbindelse med et intervju hvor Henrik Pedersen nok har vært litt flåsete i kommentarene sine. Dette uttrykket «niggerbodies», hvis det er sagt, er det slett ikke bra, så vi har ønsket å få en oppklaring av det, sier Strømsjordet.

– Pedersen tar sterkt avstand fra det. Vi har snakket med mange aktører i og rundt klubben. Vi har ikke grunnlag for å konkludere med at det uttrykket har blitt brukt. Det er påstand mot påstand. Vi har ikke andre opplysninger som bekrefter at det har blitt brukt. Det var nok en flåsete kommentar i et forsøk på å være morsom som slo feil, sier styrelederen. Les mer her

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.

Hva synes du om å lese nyheter på denne måten?